Van Hoecke doet mee aan de grote Lenteschoonmaak

Geplaatst op
21 maart 2023
Auteur
Dyonisa Van de Velde

De lente is begonnen en ook bij ons begon het te kriebelen om te beginnen aan de lenteschoonmaak. Daarom gingen we met een hele bende enthousiaste collega's op stap om zwerfvuil op te rapen rondom onze site. Blikjes die in de kant gegooid worden of sigarettenpeuken op de grond, ook in ons industrieterrein hebben we helaas last van zwerfvuil.

lenteschoonmaak

Hoe kunnen wij ons steentje bijdragen in het creëren van een wereld zonder afval? Allereerst door ervoor te zorgen we zelf geen extra zwerfvuil creëren door steeds op de juiste manier te sorteren. Hiervoor deden we in het verleden al tal van optimalisaties. Daarnaast organiseerden we op dinsdag 21 maart onze allereerste Lenteschoonmaak in samenwerking met Mooimakers*! Wat hield dit juist in? Op die dag gingen we op wandel in ons industriepark om zwerfvuil op te rapen. Al het materiaal, zoals handschoenen, grijpers en vuilniszakken werd voorzien door Mooimakers, onze collega’s moesten enkel aanwezig zijn! Het enthousiasme bij de deelnemers was erg groot en ons industrieterrein zag er weer wat schoner uit. We kijken al uit naar de volgende editie!

*Zij organiseerden van zaterdag 18 maart tot en met zondag 2 april de grote Lenteschoonmaak. Tijdens deze grootschalige opruimactie gingen duizenden vrijwilligers, waaronder onze collega’s, zwerfvuil te lijf in heel Vlaanderen. Dit kon gaan van kleine acties tot grotere acties waarbij een hele buurt onder handen genomen werd.

Enkele cijfers: 
• 35 collega’s hielpen mee 
• 50 kilogram afval 
• 20 vuilniszakken 
• Een emmer vol peuken verzamelde Kurt in de twee weken voor de lenteschoonmaak

Meer te weten komen over onze duurzaamheidsstrategie? Dat kan hier!