Kom de innovatie beleven op Interzum!

Geplaatst op
11 mei 2017
Auteur
Karen

Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook Blum stelt er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier voor u op. Ontdek er hier alles over!

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ toont Blum er zijn gekende bewegingstechnologieën. Ideaal om individuele oplossingen te creëren. Nieuw is hun geleider waarmee het mogelijk is om drie van die bewegingstechnologieën (BLUMOTION , Tip-On BLUMOTION en Servo Drive) toe te passen met dezelfde geleider. Hierdoor zal het in de toekomst niet meer nodig zijn om een verschillende geleider te gebruiken bij een andere toepassing. Zo kunt u uw assortiment eenvoudig stroomlijnen en tegelijkertijd uitbreiden.

Scharnieren krijgen nieuwe mogelijkheden
Bij de scharnieren stellen ze het langverwachte 155° scharnier voor met geïntegreerde BLUMOTION. Ook het CRISTALLO scharnier krijgt een versie waar de demping in het scharnier wordt geïntegreerd. Daarnaast zorgen de nieuwe CLIP top BLUMOTION scharnieren voor dunne deuren voor nieuwe mogelijkheden. De nieuwe, krachtig aangespannen spreiddrevels van deze scharnieren bieden zelfs bij dunne deuren een stevige houvast. Bij een boordiepte van slechts 6 mm kunnen de meest uiteenlopende materialen vanaf 8 mm frontdikte gebruikt worden. Dit speciale bevestigingssysteem zal ook als optie toegepast worden voor fronten van klapdeuren en lades zodat ook hier met dunne materialen gewerkt zal kunnen worden.

AVENTOS HK wordt kleiner
De AVENTOS HK top, het nieuwe beslag voor klapdeuren, is een stuk kleiner geworden. Door zijn kleine inbouwgrootte en een nieuw design van de afdekkap, past het beslagelement perfect in elke corpus. Met speciale Blum-systeemschroeven is het symmetrische beslagelement eenvoudig aan beide zijden te monteren. Dankzij de geïntegreerde, traploze openingshoekbegrenzer kan exact worden bepaald hoe ver het front moet openen.