Van Hoecke valt mee in de prijzen met ONTketen project

Geplaatst op
23 november 2021
Auteur
Dyonisa Van de Velde

In het kader van duurzaam ondernemen, stapten we dit jaar mee in het ONTketen project. In dit project bundelen groene start-up Circular Matters en ontwerpplatform Livable de krachten voor een circulaire, bio gebaseerde toekomst. Intussen won dit project de Henry van de Velde award in de categorie Environment.
 

ONTketen

Als startup ontwikkelde Circular Matters een alternatief voor harde plastics en houtachtige platen, volledig vrij van fossiele en gemijnde grondstoffen. In plaats van traditionele aardolie maakt hun technologie gebruik van biogebaseerde nevenstromen uit Vlaamse bodem. Het resultaat? Een circulair product dat een pak minder CO2 en schadelijke stoffen uitstoot in hun producten en onze leefomgeving. Waar Van Hoecke hiermee instapt? Momenteel hebben drie productiebedrijven, waaronder Van Hoecke, een samenwerking met drie talentvolle ontwerpstudio’s, waaronder Brent Neve & Giel Dedeurwaerder. Via dit project wordt er actief gezocht naar nieuwe, innovatieve producten die gemaakt kunnen worden van dit nieuwe circulaire materiaal, bijvoorbeeld voor Orgalux.

Het doel van deze samenwerking? “In het verleden focusten we vooral op het groener maken van onze processen en afvalverwerking. Dit project is voor ons een manier om ook op productniveau mee naar oplossingen te zoeken en zo ons steentje bij te dragen.” Vertelt Tom (Marketing).

Meer informatie kan je vinden via deze link.