Fair ICT award

Geplaatst op
14 december 2020
Auteur
Karen
Fair ICT award

Fair ICT Awards zetten publieke instellingen en private bedrijven in Vlaanderen die werk maken van een fair en/ of circulair aankoop- en gebruiksbeleid van ICT hardware in de kijker. Omdat dit een onderwerp is dat we zelf heel belangrijk vinden, zijn we dan ook heel blij dat Van Hoecke genomineerd werd voor deze mooie prijs.

 

Zo werken we al langer aan een beleid dat de levensduurverlenging van onze ICT toestellen centraal zet. Laptops en GSM toestellen worden pas na een vooraf vastgelegde termijn vervangen en daarbij wordt gekeken of ze ook nog kunnen worden doorgegeven aan minder intensieve gebruikers. Waar mogelijk en nuttig zullen we altijd kiezen voor het herstellen van hardware boven de aankoop van een nieuw toestel.

Ook in ons printerbeleid hebben we nagedacht over het verantwoord omgaan met zowel het verbruik aan papier en inkt als met de toestellen zelf. Daarom kiezen we niet langer voor individuele printers maar voor centrale hubs die beschikbaar zijn voor verschillende afdelingen.

Als IT-materiaal niet meer aan onze eisen voldoet, schenken we het materiaal dat nog bruikbaar is met veel plezier aan initiatieven zoals Blijdorp (een zorgbedrijf met sociaal karakter) of aan een scholengemeenschap in de buurt. Bij computers, printers, … die echt afgedankt worden, zorgen we altijd voor een correcte recyclage van e-waste.